تلویزیون سه بعدی سونی ال ای دی فورکی اندروید SONY SMART 3D 4K 65X9300D
- تکنولوژی HDR
- دارای سیستم عامل اندروید
- پردازنده 4k Processor X1
- طراحی بسیار باریک
- دارای کنترل یکپارچه
- 4 عدد بلندگوی 7.5W
- مجهز به سه بعدی اکتیو
- قابلیت هوشمند
- فناوری Slim Backlight Drive
- همراه با وای فای داخلی
- مجهز به بلوتوث
- حافظه داخلی 16 گیگابایت
دسترسی: ناموجود
معرفی کوتاه تلویزیون سه بعدی سونی ال ای دی فورکی اندروید SONY SMART 3D 4K 65X9300D
در نمایشگاه CES لاس وگاس، شرکت سونی هر آنچه در دست داشت را رو کرد و در کنار محصولات به روز خود به ارائه جدیدترین مدل تلویزیون های خود پرداخت. در این نمایشگاه تلویزیون های رده بالا به نیابت از دیگر تی وی های 2016 سونی حضور داشتند، در این میان مدل X930D نیز به چشم می خورد، البته زمانی که به تلویزیون های ال ای دی سونی بر روی میز نمایشگاه نگاهی بیاندازید شاید به راحتی نتوان مدل ها را از هم تشخیص داد، زیرا سونی مدل های رده بالای سال 2016 خود را از لحاظ طراحی شبیه به هم ساخته است. هنگامی که برای اولین بار با تلویزیون های رده بالای سونی مواجه شدیم سریعا متوجه تغییر بارز این محصولات نسبت به مدل های سال قبل شدیم؛ مثلا در مدل ایکس 9300 دی «X9300D» بر خلاف مدل سال قبل یعنی x9300c خبری از بلندگو های بزرگ در بخش جلویی نیست. امسال سونی تصمیم گرفته طراحی جدیدی را به کار بگیرد و سبک طراحی مختص به خود را کنار بگذارد، همچنین این شرکت توانسته با کمک تکنولوژی جدید بکلایت درایو «Slim Backlight Drive» ضخامت بسیار پایین 36 میلی متر را برای این تلویزیون به ارمغان بیاورد که این میزان بسیار قابل توجه است. این تکنولوژی علاوه بر این که در طراحی تاثیر گذار بوده موجب تولید کنتراست عالی هم خواهد شد. می توان گفت که تلویزیون های 4k سونی با دارا بودن تکنولوژی فوق، تهدیدی برای تلویزیون های OLED ال جی محسوب می شوند و به نظر می رسد سونی با هدف رقابت با دیگر برند های موجود در بازار به ارائه این تکنولوژی پرداخته است.
سونی X9300D همچنین به تکنولوژی HDR نیز مجهز می باشد، فناوری که امسال در اکثر تلویزیون های رده بالا شاهد حضورش بوده ایم، این فناوری موجب ایجاد سطح درخشندگی مناسب، سیاه عمیق تر و سفید روشن تر می شود و با بهبود کنتراست، تصاویری طبیعی همراه با رنگ های واقعی را عرضه می نماید. به علاوه تلویزیون سه بعدی سونی ایکس 9300 دی همانند مدل های هوشمند سال قبل مجهز به سیستم عامل اندروید می باشد؛ البته این پلت فرم نسبت به نسخه ی سال قبل بهبود خوبی داشته و برنامه های زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهد، بدین ترتیب می توان برنامه های مختلف و یا بازی های متنوع را دانلود کرد و به استفاده راحت از آن ها پرداخت. یکی از کارهایی که سونی امسال همانند ال جی انجام داده یکپارچه سازی 2 ریموت کنترل لمسی و کلاسیک آن می باشد، با وجود این که ظاهر کنترل چنگی به دل نمی زند، اما با تغییراتی همراه بوده و به تنهایی توانایی انجام اعمال هوشمند را دارد.
طراحی ساده در عین حال امروزی
ال اى دى سونى X9300D تلویزیونی با طراحی امروزیست که بر روی میز تلویزیون اتاق نشیمن با ابهت تمام می نشیند. طراحی این تلویزیون با وجود این که حالتی کلاسیک دارد اما بسیار زیبا و خواستنیست، قاب اطراف صفحه نمایش آن با اندازه 11 میلی متر آنقدر باریک است که حتی می توان گفت از برخی گوشی های هوشمند هم نازک تر است. لبه های کناری هم با طرحی نوین ساخته شده اند؛ یک خط طلایی در لبه های کناری از بالا به دو طرف کشیده شده، گویی تلویزیون را به دو نیم تقسیم کرده است، سونی این سبک طراحی را در تلویزیون های X9400D و X8500D نیز به کار گرفته، ولی در X9400D دقیقا از همان طراحی X9300D استفاده شده به طوری که به جرات می توان گفت با طراحی X9300D مو نمی زند، X8500D هم کاملا از نظر طراحی مشابه این تلویزیون است با این تفاوت که قاب، لبه ها و خط وسط لبه ها با نقره ای رنگ آمیزی شده است. به لطف تکنولوژی جدید بکلایت درایو «Slim Backlight Drive» ساشی از ضخامت کم 36 میلی متر برخوردار است و موجب می شود تلویزیون در رده اسمارت تی وی های نازک قرار گیرد؛ سونی به صورت هوشمندانه توانسته 4 عدد بلندگو را در شاسی باریک 36 میلی متری جای دهد.
سونی علاوه بر این که به فکر طراحی زیبای تلویزیون بوده به ظاهر مرتب تلویزیون هم اهمیت زیادی داده و راه حلی برای مدیریت کابل ها در بخش پشتی تلویزیون اندیشیده است، در واقع پایه های این تلویزیون به گونه ای ساخته شده اند که می توان کابل های مختلف را در زیر آن ها پنهان کرد؛ شکل و شمایل پایه ها حالتی مستطیلی دارد و همانطور که انتظار می رود و از ظاهرش پیداست جنس آن فلزی است.
دکمه های پاور، تغییر حجم صدا ، تغییر کانال و ... هم همگی در سمت چپ تلویزیون واقع شده اند و حتی در هنگام نصب تلویزیون به دیوار دسترسی به آنها آسان است. طبق روال درگاه ها و پورت های این تلویزیون بر روی شاسی عقب تعبیه شده اند و در سه بخش مجزا پراکنده اند. این پورت ها شامل: 3 پورت USB، چهار عدد پورت HDMI، خروجی صوتی دیجیتال، اترنت، کامپوننت و ... می باشد.
کیفیت تصویر بهتر به سبب ظهور HDR
سونی در تلویزیون رده بالای X9300D از تکنولوژی های جدید و متنوعی برای ارائه کیفیت تصویر بسیار عالی بهره گرفته، پیشتر نیز ما شاهد تلویزیون های برند سونی با کیفیت عالی بوده ایم اما سونی هر ساله به این میزان اکتفا نمی کند و با ارائه تکنولوژی های مختلف سعی در گرفتن بیشترین سهم بازار را دارد. برای اولین بار سونی در تلویزیون های جدید سال 2016 به ارائه تکنولوژی جدید مربوط به صفحه با نام اسلیم بکلایت درایو « Slim Backlight Drive » می پردازد، این فناوری جدید که توسط مهندسان این شرکت ساخته شده با هدف باریک تر شدن تلویزیون و ارائه کنتراست بالا در تلویزیون ها به کار گرفته شده است.
اسلیم بکلایت درایو دارای یک ساختار دو لایه از ماژول های LED است که در دو طرف پانل ال سی دی قرار گرفته اند، هر ماژول LED به طور مجزا تونایی روشن کردن مناطق مختلف را دارد پس با این ترتیب موجب تولید کنتراست عالی می شود.
تکنولوژی دیگر که تا حدودی آشناست و سونی پیش تر نیز از آن بهره گرفته فناوری TRILUMINOUS می باشد، این فناوری مشابه تکنولوژی نقطه کوانتومی سامسونگ است و با استفاده از نانو بلورهای نیمه هادی موجب تولید رنگ بهتر می شود، نانوبلورها که "نقاط کوانتومی" نیز نامیده می شود به نور آبی برای تولید رنگ سبز و قرمز خالص واکنش نشان می دهند. این تکنولوژی به نوبه خود، کمک می کند تا سونی به وسعت رنگ گسترده ای در تلویزیون ها دست یابد.
یکی از تکنولوژی هایی که امروزه سر زبان هاست و در تلویزیون ها اهمیت ویژه ای پیدا کرده فناوری HDR می باشد؛ سونی هم در این تلویزیون ال ای دی از HDR بهره گرفته و لوگوی 4K HDR را به کلکسیون لوگو های تلویزیونهایش افزوده است. برای چندین دهه است که در دوربین ها از تکنولوژی HDR استفاده می شود، حال اگر صفحه نمایش هم قادر به نمایش محدوده رنگ و کنتراست تعریف شده در HDR باشد، یک ویدئو کلیپ HDR بر روی یک تلویزیون با قابلیت نمایش HDR به صورت بسیار روشن تر، با اثرات نور برجسته و تفاوت چشمگیر بین مناطق روشن و تاریک عرضه می شود. به کمک این تکنولوژی حتی در تصاویر دارای پس زمینه بسیار روشن، قادر به دیدن جزئیات در سایه ها، دیدن طیف وسیع تری از رنگ و تصاویر طبیعی و واقعی خواهید بود. همچنین خود سونی ادعا می کند که مدل X9300d و سری های بالاتر، از پانل های 10 بیتی با پوشش وسعت 90٪ DCI-P3 رنگ و اوج روشنایی / سطح سیاه 1000 / 0.05 نیت برخوردار می باشد که این میزان بسیار قابل توجه است. ویژگی دیگری که آن نیز چشمگیر است، استفاده از نسخه بهبود یافته چیپست پردازش ویدئو ایکس وان « 4k Processor X1 » سونی می باشد که شامل ویژگی های جدید برای بهبود پخش HDR و پخش 3D بلو-ری «blu-ray» است.
سال 2016 تنها یک کنترل از راه دور
در سال های قبل همراه با تلویزیون های هوشمند سونی شاهد دو عدد ریموت کنترل بوده ایم که یکی برای کارهای معمولی کاربرد داشت و دیگری برای اعمال هوشمند و حرکت در میان منو ها طراحی شده بود، اما امسال یعنی در سال 2016 سونی همراه با تلویزیون های هوشمندش تنها یک کنترل از راه دور ارائه داده، حتی مدل های رده بالا و پرچمدارش مانند X9300D و X9400D فاقد ریموت کنترل وان فلیک «one_flick» هستند و سونی امسال ترجیح داده همانند ال جی یک ریموت کنترل جامع را در اختیار کاربران قرار دهند. این کمپانی ریموت کنترل کوچک و لمسی را حذف کرده و تمامی امکانات آن را در کنترل از راه دور کلاسیک جمع آوری ساخته، این کنترل از راه دور جدید همان ظاهر کلاسیک کنترل معمولی سال قبل را دارد اما نسبت به نسخه پیشین با بهبود هایی مواجه بوده است. انتظار می رفت سونی از ریموت کنترلی با ظاهر جدید تر بهره می گرفت زیرا بسیاری از اشخاص عقیده دارند این چنین ریموت کنترلی با طراحی معمولی و ساده در حد تلویزیون های رده بالا نیست؛ در بدنه این ریموت کنترل از پلاستیک استفاده شده و جنس دکمه ها نیز لاستیک می باشد؛ این دکمه ها از حساسیت بالایی برخوردار هستند. بر روی این کنترل از راه دور دکمه های اختصاصی برای برنامه های Netflix و google play تعبیه شده. همچنین در قسمت های بالایی هم دکمه مربوط به جستجوی صوتی به چشم می خورد. سونی گفته است که نمی توان از ریموت کنترل وان فلیک سال قبل برای تلویزیون های جدید استفاده کرد، پس برای استفاده از قابلیت های هوشمند تلویزیون حتما بایستی از این ریموت کنترل جدید بهره گرفت.
سیستم عامل اندروید
آیا از دوستداران سیستم عامل اندروید هستید و دوست دارید تلویزیونی با همین سیستم عامل داشته باشید؟
یکی از بزرگترین نگرانی ها در هنگام خرید تلویزیون جدید، نوع پلت فرم هوشمند به کار رفته در آن است. حالا که تقریبا هر تلویزیون هوشمندی از پلت فرمی برای ارتباط راحت تر برخوردار است ما را به این وا می دارد که به نوع پلت فرم ها توجه خاصی داشته باشیم؛ مخصوصا این که در سال های گذشته شاهد سیستم عامل هایی با کارایی نه چندان خوب بوده ایم. در سال 2016 می توان 5 پلت فرم را در میان دیگر سیستم عامل ها برتر دانست که تلویزیون های سونی با سیستم عامل اندروید هم جزء آن ها می باشد. مانند مدل های هوشمند سال گذشته، سونی تلویزیون ال ای دی جدیدش را به پلت فرم اندروید مجهز ساخته که امکان دسترسی به هزاران برنامه و جستجوی صوتی را به کاربران می دهند. طبق مشاهدات ما این سیستم عامل حتی نسبت به پلت فرم ال جی یعنی وب او اس «webOS» به مراتب برنامه های بیشتری را در اختیار کاربران می دهد. هیچ شکی نیست که سونی نسخه به روز شده ی اندروید را در تلویزیون های امسال ارائه داده به طوری که با بهبود هایی نیز همراه بوده است؛ مثلا این نسخه به نسبت اندروید سال قبل تا حدی سریعتر شده و تابع جستجوی صوتی آن بهبود یافته و بهتر می تواند صدا ها را تشخیص دهد و واکنش مناسب را ارائه دهد. بخش رابط کاربری جستجوی صوتی هم با تغییر رو به رو بوده و فروشگاه Google Play که امکان دانلود هزاران برنامه را فراهم می کند از ظاهر جدیدی برخوردار است.
رابط کاربری این سیستم عامل نیز شامل برنامه های مختلف است که به صورت یک ردیف پشت سر هم قرار گرفته اند که به راحتی می توان در میان آن ها به چپ، راست، بالا و پایین حرکت کرد. تنظیمات تلویزیون هم در پایین واقع شده و دسترسی به آن نیز راحت است. همانند دیگر سیستم عامل ها در داخل این پلت فرم نیز دو برنامه Netflix و آمازون دیده می شود اما در این سیستم عامل این دو برنامه توانایی پشتیبانی از محتوای HDR و 4k را دارند. همچنین سونی برای اکثر تلویزیون های هوشمند سال 2016 حافظه ذخیره سازی 16 گیگابایت را در نظر گرفته که احتمال می رود مدل مورد برسی ما هم از این میزان حافظه برخوردار باشد؛ میزان حافظه ای که برای ذخیره سازی برنامه های دانلود شده در این تلویزیون قابل دسترس است 8.2 گیگابایت می باشد. این تلویزیون می تواند به یک کنسول بازی بزرگ نیز تبدیل شود، در واقع بازی هایی نظیر GTA, Asphalt 8, Crossy Road, Star Wars: Knights of the Old Republic, Chinatown Wars توسط این تلویزیون پشتیبانی می شوند و می توان برای مهیج کردن بازی از کنترل بازی سونی دوال شوک «DualShock» بهره گرفت. به علاوه می توان دیگر سخت افزارهای مورد نیاز نظیر صفحه کلید، ماوس، هدفون بلوتوث و بلندگو را برای راحتی بیشتر به تلویزیون وصل نمود.
کیفیت سه بعدی
همانطور که در بالا نیز اشاره شد پردازنده X1 سونی موجب بهبود پخش تصاویر سه بعدی بلو-ری می شود، بر این اساس می توان گفت که سونی در سال 2016 تهدیدی برای سامسونگ محسوب می شود زیرا این شرکت در تلویزیون های جدید خود به حذف ویژگی سه بعدی پرداخته است. بر اساس این که نوع صفحه نمایش این تلویزیون LCD LED Slim Backlight Drive می باشد این انتظار می رود که سه بعدی این تلویزیون از نوع اکتیو «active» باشد.
با وجود این که تصاویر عادی با کیفیت بسیار بالا عرضه می شوند اما سونی در بخش سه بعدی آن کمی ضعیف کار کرده، بر اساس مشاهدات ما تصاویر سه بعدی تلویزیون ایکس 9300 دی از لرزش شدید و تاری برخوردار است و از وجود نویز هم در برخی قسمت ها رنج می برد.
کیفیت صدا
آیا خانه ای با مساحت بالا دارید؟ یا اینکه اتاق نشیمن بسیار بزرگ دارید و به فکر تهیه تلویزیونی هستید که جواب گوی این میزان مساحت باشد؟
تلویزیون 65 اینچ سونی X9300D علاوه بر این که از لحاظ اندازه صفحه نمایش جواب گو است صدایی قدرتمند را نیز ارائه می دهد که حتی صداهای تولید شده توسط آن از فاصله دور هم قابل شنیدن است.
شاید با خود بگویید که تلویزیون X9300D با طراحی بسیار باریک و ضخامت کم بدنه، از سیستم صوتی نه چندان قدرتمند بهره می برد. اما طراحی باریک دلیل بر عدم تعبیه بلندگو های قوی نمی شود. سونی توانسته 4 عدد بلندگوی 7.5W را در بدنه باریک این تلویزیون بگنجاند؛ نوع بلندگوی به کار رفته در داخل این تلویزیون مایع مغناطیسی می باشد و این شرکت چند سالی است از بلندگو های مایع مغناطیسی در تلویزیون هایش بهره می گیرد.
اسپیکر های به کار رفته در این تلویزیون بهترین صدای ممکن را تولید می نمایند؛ زمانی که حجم صدای بالا را بر روی تلویزیون تنظیم می نماییم می توان به قدرت بالای تلویزیون پی برد و حتی از فاصله 9 متری نیز به خوبی صدای آن را شنید، این بدین معنی است که این تلویزیون برای محیط های بزرگ بسیار ایده آل است.
سخن آخر
سونی باز هم با دست پر ظاهر شد و امسال نیز به همان سنت دیرینه خود یعنی کیفیت تصویر عالی در تلویزیون هایش پایبند مانده است. استفاده از تکنولوژی جدید HDR و اسلیم بکلایت درایو « Slim Backlight Drive » موجب شده تلویزیون تصاویری با کیفیت مثال نزدنی را ارائه دهد؛ در واقع کنتراست و رنگ عالی در کنار HDR موجب ارائه کیفیت تصویر عالی می شوند که این یکی از نقاط قابل توجه این محصول محسوب می شود. صدای عالی تولید شده توسط چهار عدد بلندگوی مایع مغناطیسی آن نیز به نوبه خود قابل ستودنی است، بهبود سیستم عامل اندروید نسبت به نسخه سال قبل هم ویژگی دیگریست که برتری این تلویزیون را به نسبت تلویزیون های رقیب نشان می دهد. شاید زمانی که نگاهی به لیست تلویزیون های انتخابی خود بیاندازید این تلویزیون با ویژگی های برجسته و طراحی ظاهری زیبایی که دارد برای خرید بسیار وسوسه انگیز باشد.
عمومی
برند تولید کننده | sony |
---|---|
کشور سازنده | مالزی |
مشخصات کلی
نام مدل | 65X9300D |
---|---|
سری مدل | سری X |
شناسه کالا | ۲۹۰۰۶۸۱۱۰۱۵۲۳ |
سال ساخت | 2016 |
صفحه نمایش
اندازه صفحه نمایش | 65 اینچ |
---|---|
طراحی صفحه نمایش | تخت |
نوع صفحه نمایش | LED |
تصویر
رزولوشن نمایشگر | 3840 × 2160 | 4K |
---|---|
موتور پردازشگر تصویر | 4K Processor X1 |
اسکن تصویر | 800 هرتز |
سایر ویژگی های تصویر | Local Dimming (لوکال دایمینگ) Triluminos Display |
صدا
نوع بلندگو | Bass Reflex Speaker |
---|---|
تعداد بلندگو | 4 عدد |
توان خروجی صدا | 30 وات |
امکانات هوشمند
هوشمند | |
---|---|
نوع سیستم عامل | اندروید Android |
مرورگر اینترنت | |
کنترل صوتی |
ارتباطات
وای فای داخلی | |
---|---|
Wi-Fi Direct | |
بلوتوث |
ورودی و خروجی
پورت کامپوننت (Component) | |
---|---|
پورت کامپوزیت (Composite) | |
تعداد پورت HDMI | 4 |
اطلاعات HDMI | HDMI-CEC |
تعداد پورت USB | 3 |
پورت شبکه اترنت (LAN) | |
خروجی صوتی دیجیتال (Optical) | |
سایر درگاه های ارتباطی | RF |
سایر امکانات
حافظه داخلی | 16 گیگابایت |
---|
طراحی
رنگ بدنه | مشکی, نقره ای |
---|---|
میزان قاب تلویزیون | بدون قاب |
نوع طراحی پایه | Silver Slate |
ابعاد بدون پایه | 1458 × 839 × 36 میلیمتر |
ابعاد با پایه | 1458 × 891 × 275 میلیمتر |
ابعاد بسته بندی | 1651 ×1005 × 198 میلیمتر |
وزن بدون پایه | 28.9 کیلوگرم |
وزن با پایه | 32.1 کیلوگرم |
وزن بسته بندی | 44 کیلوگرم |
لوازم جانبی
لوازم جانبی همراه | پایه, پیچ های اتصال دهنده پایه, ریموت کنترل , 2 عدد باتری, دفترچه راهنما |
---|